14. Türkiye Eczacılık Kongresi Gerçekleştirildi

14. Türkiye Eczacılık Kongresi Gerçekleştirildi

"Meslektaşlarımıza, hastalarımıza, topluma sözümüz var"

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından düzenlenen 14. Türkiye Eczacılık Kongresi, 1-3 Kasım tarihleri arasında "Meslektaşlarımıza, hastalarımıza, topluma sözümüz var" teması ile gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış konuşmaları, TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Eczacılık Federasyonu Başkanı Ecz. Dominique Jordan (video mesaj), Avrupa Birliği Eczacılık Grubu Genel Sekreteri Ecz. Ilaria Passarani (video mesaj), Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Ecz. Süleyman Güneş ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. M. Sait Yücel tarafından yapıldı.

AEO Başkanı Ecz. Süleyman Güneş kongre açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kongrenin; program, içerik, bilimsel ve sosyal yönden gerek meslektaşlarımıza gerekse topluma verilecek çok önemli mesajlar içerdiğini düşünüyorum. Kongre ve toplantılar yerinde, zamanında ve kurallara göre yapılırsa meslek hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu tip kongreler, meslektaşlar arasında bilgi alışverişi yapılması, birliktelik duygusunun artırılması ve kişisel gelişim sağlanması açısından çok önemli bir yere sahiptir." dedi.

Kongrede AEO Başkanı Güneş'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve yaklaşık dört saat süren, "Ulusal İlaç Politikası Nasıl Olmalı?" başlıklı oturumda ise; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Çalışkan ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Turgut Tokgöz, ilaç politikaları ve Türkiye'de eczacılık alanında yaşanan son gelişmeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Kongrenin açılışına, meslek örgütlerinin yanı sıra eczacı milletvekilleri, Sağlık Bakanlığının çeşitli kurumlarından temsilciler ile Ankara'da hizmet veren eczacılar başta olmak üzere çok sayıda eczacı katıldı.