Temel Yaşam Desteği Konulu MİEP

26 Aralık 2015 Cumartesi günü, saat 11:30 da, Ankara Eczacı Odası 4. Kat Seminer Odası’nda, “Temel Yaşam Desteği” konulu Meslek İçi Eğitim Programı düzenlenecektir.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Üyesi Doç.Dr. Bülent Erbil tarafından verilecek eğitim programına katılmak isteyen eczacıların, 24 Aralık 2015 Perşembe günü mesai bitimine kadar Ankara Eczacı Odası personeli Selda Söylemez'e (Dahili:172) isim yazdırmaları gerekmektedir.

Program bilgisi aşağıdaki gibidir.

11:30-12.00     Tanışma ve Kahve-Çay Molası

12:00-13:00     Temel Yaşam Desteği Teorik Eğitimi

13.00-13:15     Kahve-Çay Molası

13:30-15:00     Maket Üzerinde Pratik Anlatım

“Temel Yaşam Desteği” konu başlığı altında “Kardiyopulmoner Resüsitasyon”

Kardiyopulmoner Resüsitasyon(CPR) veya daha doğru bir tanımlama ile kardiyopulmoner serebral resüsitasyon; hayati fonksiyonları veya yaşam bulguları olmayan bir insanda, kurtarıcılar (halktan veya sağlık alanından kişiler) tarafından kalbin, akciğerin ve beynin yeniden canlandırılması işlemi olarak tanımlanabilir.