Geleneksel 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

14 Mayıs Eczacılık günü etkinliklerimiz her yıl olduğu üzere Anıtkabir aslanlı yolun başında bir araya gelip beyaz önlüklerimizin giyilmesini takiben mozoleye çelenk bırakma merasimiyle başladı. Ardından Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz tören için Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans salonunda toplanıldı.

Törene Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Uğur TAMER ve Doç. Dr. Murat ŞÜKÜROĞLU, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Terken BAYDAR, Prof. Dr. Hazire Oya ALPAR, Fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda meslektaşlarımız ile öğrenciler de katılım sağladı. Törende meslekte 30, 40, 50. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket takdim edildi. Akademik aşama kaydeden meslektaşlarımıza biniş giydirildi ve başarı belgeleri verildi. 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol ve basketbol spor müsabakalarında dereceye giren takımların kupaları verildi. Törenin ardından Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yemekhanesinde öğle yemeği yenilip, öğleden sonra “Günümüz ve Gelecekteki Aşılar” konulu konferans ve “Sağlık Ürünlerinin İnternetten Satışı ile Mücadele” konulu panelle devam etti. Panelde Moderatör Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa ASLAN, konuşmacılar Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Gen. Md. Yard. Avni DİLBER, TİTCK Kozmetik Denetim Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Sevil AZAK SUNGUR, TİTCK Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı-Kurum Başkan Yardımcısı Fatih TAN, Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Toksikoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen BAŞARAN, AEO İnternette Satışla Mücadele Komisyonu Başkanı Ecz. Ali Fuat GÜL yer aldı. Yapılan sunumlar ve konuşmaların ardından eczacıların konu ile ilgili sorularına cevap verildi. Oldukça verimli geçen konferans ve panelin ardından 14 Mayıs Eczacılık Günü programı son buldu. Etkinlikler 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Türk Halk Müziği konseri,18 Mayıs 2017 Perşembe günü Gazi Tiyatro Topluluğu Tiyatro Gösterisi, 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Türk Sanat Müziği konseri, 26 Mayıs 2017 Ankara Eczacı Odası Tiyatro Topluluğu Gösterisi, 02 Temmuz 2017 Bahar Şenliği ile devam edecektir.