Kongre'nin Ardından

Kongre'nin Ardından

Sayın Meslektaşlarım,

 

Ankara Eczacı Odasının seçimli olağan genel kurulunun ardından, Türk Eczacıları Birliği seçimli olağan genel kurulu da tamamlandı. 39. Dönem Türk Eczacıları Birliği kongresinde yaptığım konuşmamda belirttiğim gibi, Ankara Eczacı Odası olarak, geniş katılımlı bir yapının kurulması ve önümüzdeki zor dönemde bu yapı ile yol alınması için elimizden geleni yaptık. Bu nedenle, gerek sayın ÇOLAK’ ın listesinde yer almamız önerisini, gerek muhalif grubun Ankara Eczacı Odası başkanlığında bir liste çıkartılması yönündeki tekliflerini kabul etmedik. Ancak, geniş katılımlı bir yapının kurulabilmesi mümkün olmadı. Bu noktada, tek liste ile seçime giren ve görevine devam eden Sayın Erdoğan ÇOLAK ve arkadaşlarının başarılı bir dönem geçirmesini temenni ediyoruz. Ankara Eczacı Odası yönetimi olarak; önümüzdeki dönemde Türk Eczacıları Birliği yönetiminin atacağı olumlu adımları desteklerken, olumsuz durumları ve eleştirilmesi gereken hususları da gündeme taşıyarak gereken eleştiriyi de yapacağız. Ankara Eczacı Odasının yönetim kadrosunu oluşturan donanımlı ve deneyimli kadromuzla bizlere ihtiyaç duyulduğunda elimizden geldiğince yardımcı olacağız.

 

Ankara Eczacı Odası seçimlerinden sonra, 2013 yılı SGK protokollerinin imzalanması ve Türk Eczacıları Birliği seçimlerinin yapılması esnasında, odamızın yapılanma çalışmalarını da aynı anda yürüttük. İlk yönetim kurulu toplantımızda denetçi eczacılarımızı atadık. Denetim Komisyonu ve Muvazaa Komisyonumuzu teşkil ettik. Bu komisyonlarımız hemen çalışmaya başladı.

 

Bu arada, web sayfamız aracığı ile meslektaşlarımızın önemsediği üç konuyu bizlere bildirmesini istedik. Çok sayıda geri dönüş aldık. Bunların üzerinde gerekli çalışmalarımızı başlattık. Temsilcilerimiz ile diğer komisyonlarımızın oluşturulması esnasında da meslektaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bize katkı vermek isteyen bütün meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

Temsilcilerimizin oluşturması esnasında bir ilke imza atarak,  kamu eczacılarının görev yaptığı kurumlarda ve Eczacılık Fakültelerinde de temsilcilikler oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra, Kamu Komisyonumuzda yeni yapılanmaya giderek görevine başladı. Genel Sekreterimiz başkanlığında kurulan Kamu Komisyonu, kurumlara göre alt birimlerden oluştu. Böylece, farklı özellikler gösteren kurumlarda ki çalışanların desteği ile daha etkin, katılımcı ve başarılı çalışmalar yürüteceğimizi düşünüyoruz.

 

Eczanelerinde özveri ile hizmet veren meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için de hemen çalışmalara başladık. Bu maksatla çeşitli kademelere ziyaretlerde bulunduk. Hepimiz tarafından bilinen sorunlarımıza dikkat çektik. Eczanelerimizdeki hayatın olağan akışı içerisinden örneklerle farklı bir bakış açısı oluşturmayı denedik. Tıbbi sarf malzemelerinin eczanelerden Medula Eczane Provizyon aracılığı ile verilmesinin hızlandırılması için çaba sarf ediyoruz. TİTUBB kaydı gerekmeyen hasta alt bezlerinin, şeker ölçüm çubukları gibi Medula Eczane Provizyon sistemi üzerinden verilebilmesi için öneride bulunduk.

 

Sayın meslektaşlarım,

 

Genel sekreterlik yaptığım dönemlerde de olduğu gibi, bundan sonra da kapımın bütün meslektaşlarıma her an açık olduğunu belirtmek istiyorum.

Beni ziyaret eden veya telefonla arayan bütün meslektaşlarımın, değerli vakitlerini benim için kullandıklarının farkında olarak, hiç sıkılmadan, başkalarına havale etmeden, önerilerini veya sıkıntılarını dinleyeceğimi.

İlettikleri hususlar için çözüm ortağı olup,  önerlerini hayata geçirmek için çalışma yürüteceğimi bilmenizi isterim.

 

Saygılarımla…