Zaman Hızla İlerliyor…

Zaman Hızla İlerliyor…

Değerli meslektaşlarım;
 
Zaman hızla ilerliyor…  
 
2014 yılının ilk üç ayı ile birlikte Yerel Seçimlerimiz bile akıp geçti. 1 Nisan derken! peşi sıra 14 Mayısı konuşuyor olacağız.
 
2014 yılının ilk ayları odamız açısından bir hayli hareketli geçti. Türk Eczacıları Birliği’nin 2013 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen büyük kongresinde; TEB yardımlaşma sandığı aidat borcu olan eczacı odası üyelerinden bir kereye mahsus olmak üzere faiz alınmayacağı, ana borç ödemesi yapanların faiz borçlarının silineceği kararı alınmıştı. Bizim de yaptığımız tam olarak buydu. Duyurmak…
 
Eğer bu kararı duyurmamış olsaydık, bu kez görev ihmali yaptığımız gibi, faiz affından yararlanmak isteyen meslektaşlarımızın ileride bizim yüzümüzden faiz ödemesine sebebiyet verecektik. Biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak, üyelerimize ulaşarak bilgilendirilmesini sağladık. Böylece, üyelerimizin birikmiş borçları nedeniyle mağdur olmalarının önüne geçmiş olduk(!).
 
Bu süreçte Yönetim Kurulumuzun ilk icraatı olarak üyelerden para toplamak olduğu yönünde tarafımıza ithamda bulunuldu. Bu eleştirilerin yanı sıra; TEB yardımlaşma sandığı üyesi olduklarını bilmediklerini ifade eden üyelerimiz de oldu. Bir başka hususta, üye aidatı ödenmesi gerektiğini bilmedikleri idi. Üye aidatı ödememize gerek yokmuş, bize böyle söylendi diyen üyelerimiz de oldu.   Bizi eleştirenleri ve düşüncelerini ifade eden üyelerimizi, saygı ile dinledikten sonra, bu kararın TEB kongresi kararı olduğunu ve mevzuat gereği oda üyesi olan bütün meslektaşlarımızın aynı zamanda zorunlu olarak TEB yardımlaşma sandığı üyesi olduklarını anlattık. Yardımlaşma sandığında biriken paraların, aslında meslektaşlarımızın kendi birikimleri olduğunu, istifa etmeleri halinde bu birikimlerin kendilerine iade edileceğini hatırlattık.
 
Eczacı odalarının kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız ile eczacılık mesleğini sürdürmeyen meslektaşlarımızın katkısı ve tecrübeleri ile daha ileriye gideceğinin farkındayız. Eczacı odalarının sadece eczane eczacılarının odası olarak anılmasını da istemiyoruz. 
 
Mevzuat gereği, eczane eczacısı olmayan meslektaşlarımızın üyelikleri kendi isteklerini bırakılmıştır. Kamu eczacılarının üye aidatları da mevzuatta yarı oranda azaltılmıştır. Bu bilgiler ışığında, üyelikleri zorunlu olmayan eczacılardan sembolik miktarda TEB yardımlaşma sandığı aidatı alınması için yönetmelik değişikliği yapılmasına ilişkin Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne teklifte bulunduk. 
 
Yakın zamanda, Türk Patent Enstitüsünden “eczacı” ibaresinin marka tescilinin yapıldığının eczacı kamuoyunda yer bulması üzerine gerekli çalışmayı yaparak, hemen yargıya gittik. Mahkemede odamız haklı bulundu ve ihtiyati tedbir kararı alındı. 
 
Ankara ilindeki eczanelerin açılış ve kapanış saatlerini düzenledik. Bu konu hakkında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz çalışma sonucunda, eczane açılış saatlerini bir saat ileri aldık. Ankara Eczacı Odasının varoluş sebebi olan meslektaşlarımızın görüşlerini tespit etmek için bu konuda anket yaparak mesai saatlerinin planlamasını ona göre yaptık.
 
Yakın zamanda açılan eczanelerimizi Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Bundan sonra da ziyaretlerimize devam edeceğiz. Yeni açılan eczanelerin yanı sıra, diğer meslektaşlarımızı da eczanelerinde ziyaret edeceğiz. Meslektaşlarımızın her türlü dilek, öneri ve şikayetlerini dinlemeye, çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz. Odamıza gelen veya bizi arayan meslektaşlarımızın bize ayırdıkları sürelerini en iyi şekilde değerlendirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz.
 
Odamız bünyesinde kurulan komisyonların çalışma raporlarını web sayfamızda yayınladık. Bundan sonra da yayınlamaya devam edeceğiz. Odamızın faaliyet raporlarının bir kısmını üyelerimize sunmuş olduk.
 
Terazilerin periyodik muayenelerinde sistem değişikliğine gidilmesi üzerine, meslektaşlarımıza kolaylık sağlamak adına yetkili firmaların hepsinin isimlerini web sayfamızda yayınladık. Yönetmelik değişikliği ile, terazi muayeneleri özel şirketlere verilirken gramların muayeneleri Ticaret Sanayi İl Müdürlüklerinin görevleri arasında kalması nedeniyle üyelerimizin iki kez işlem yapmaması için, ilgili firmalar ile görüşme yaparak, ek ücret talep edilmeksizin gram muayenelerinin yapılmasını sağladık.
 
Meslek içi eğitimlerimiz artarak devam ediyor. Meslektaşlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgiden çok memnun oluyoruz. Onları faaliyetlerimizde görmekten ve yönetici arkadaşlarımla birlikte, bire bir sohbetlerde bulunmaktan, birlikte vakit geçirmekten çok mutlu oluyoruz. 
 
2014 Kasım ayında, Uluslararası Reçete Dışı Farmasötik Ürünler ve Medikal Ürünler Kongresini Kıbrıs’ta düzenlemeyi planlamaktayız. Bu amaçla hazırladığımız teknik şartnameyi ilgili firmalara duyurmasını Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TÜRSAB) istedik. Şartnameyi alan firmalardan gelen teklifleri şeffaflık ilkesi dahilinde değerlendirerek, en uygun teklifte bulunan firmayı tespit ettik. Ekonomik anlamda üyelerimize maddi külfet getirmeden bu kongreyi düzenleyeceğiz. Gerçekleştireceğimiz Uluslararası kongreye bütün meslektaşlarımızı şimdiden davet ediyoruz.
 
Sayın meslektaşlarımız;
 
Eczacı ibaresinin patenti, birikmiş üye aidatları ve mesai saatlerinin düzenlenmesi hususlarında olduğu gibi, önümüze gelen ve halihazırda devam eden sorunlarımızı görmezden gelmeyeceğiz. Eleştirilebiliriz korkusu ile kronik meselelerin etrafından dolaşmayacağız. Bu süreçte de açık ve şeffaf olmaya devam edeceğiz.  
 
Hızlı geçmesine rağmen aslında çokta uzun olmayan bu süreçte gerçekleştirdiğimiz hususları sizlere kısaca aktardım. Önümüzdeki günlerde de Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte çalışıp üretmeye devam edeceğiz.
 
Saygı ve sevgilerimle…
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                 ECZ. SÜLEYMAN GÜNEŞ
                                                                                                                                                                                                                                                             BAŞKAN