14 Mayıs

14 Mayıs

Sayın meslektaşlarım,

Eczacıların yaşadığı güncel sorunları anlatmak için, tecrübeli olduğumuzu dile getirmeye,  bilinenleri yeni bir şey sunuyormuş gibi tekrarlamamıza gerek yok. Eczacı olmanız, eczanenizde bulunmanız, kamuda görev yapmanız, akademisyen olmanız yeterli. Hepimiz sorunlarımızı ve nedenlerini biliyoruz.

Ankara Eczacı Odası yönetimi olarak elbette, bu sorunlarımızı her ortamda dile getiriyoruz. Çözüm arayışlarına devam ediyoruz. Meslektaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Çalışırken umutsuzluğa düşmemek gerektiğine de inanıyoruz. Bilimsel eczacılığın kuruluşunun kutlandığı 14 Mayıs Eczacılık Günü’nüde, şartlarımız ne olursa olsun kutlamaya, hatırlatmaya, duyurmaya ve halkımızla paylaşmaya değer buluyoruz.

Ankara Eczacı Odası yönetimi olarak bu sene ,”Eczacınıza danışın, sağlıklı kalın” teması ile vatandaşlarımıza ilk kez ulaşarak, 14 Mayıs etkinliklerinde bir farklılık yaratmaya amaçladık.

Bu maksatla, Ankara’da farklı 8 AVM’de stantlar açtık. 80 farklı billboard’ta “Hastayı bilinçlendiren eczanedir”, “Derdimizin dermanı eczanedir” afişleri ile vatandaşa ulaştık. Uzun yıllardır yapılamayan bir hususu da hayata geçirdik. Bu güne kadar TEB ve AEO tarafından ayrı yürütülen farklı programları bir araya getirdik. Bütün meslektaşlarımıza ait olan 14 Mayıs günündeki programı TEB ile birlikte düzenledik. 14 Mayıs gününde sadece mesleğimizi ön planda tutmayı düşündük.

Sayın meslektaşlarım,

Göreve gelirken sizlere söz verdiğimiz üzere, hiç kimseyle herhangi bir anlaşmamız olmadan, yandaşlık yapmadan sizlerden aldığımız destek ile çalışmaya devam edeceğiz.

Sayın meslektaşlarımız, hepinizi 14 Mayıs Çarşamba günü Anıtkabir’de başlayacak törene ve Gazi Üniversitesinde devam edecek programa davet ediyor ve bekliyorum.

14 Mayıs Eczacılık Günümüz kutlu olsun.

Saygılarımla. 

SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN