KONGRENİN ARDINDAN

KONGRENİN ARDINDAN

Yönetim Kurulu gündem maddelerimizden birisiydi.

Gündem açıldı, kongre yapalım mı? Yapılacak ise neden ve nerede idi.

Hepimizin bildiği gibi meslek örgütü olarak, seminer ve kongreler yapmak meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak Yönetim Kurulu'nun görevleri arasındadır. Bu anlamda kongre yapılması bir yerde kanun ve yönetmeliklerle yönetime verilmiş görevler arasındadır. Bu görevi yerine getirelim ancak nerede ve ne zaman tartışması içerisinde aynı gündem maddesi ile karar verildi.

- Kongre yapalım, Kasım Ayı'nda ve Kıbrıs'ta.

Kongre için artık kronometre kurulmuş ve geriye sayım başlamıştı. Hemen ilgili komisyon kurularak çalışmalara başlandı ve kongre için organizasyon firmaları ile görüşme yapmak için çağrı yazıları ve teklifler alınacağı ilanı yapıldı.

Görüşmelere 12 ayrı organizasyon firması, temsilci göndererek tekliflerini iletti. Kapalı teklif, açık indirim usulü ile yapılan pazarlık sonucu en düşük fiyatı veren 3 firma ile yeniden masaya oturuldu.

Oturum sonucu; kongremizi birlikte gerçekleştirdiğimiz iş ortağımız ile yol yürümeye karar verdik.

Çalışmalarımız olanca hızıyla sürdürüldü. Sponsor firmalarımızla kendi yerleşkelerinde ziyaretler ve oda binamızda yaptığımız görüşmeler sonucu anlaşmalar sağlandı.

13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında günü birlik katılımcıların da olduğu 800'ün üzerinde katılım ile Kıbrıs Girne'de kongremiz gerçekleştirildi.

13-16 Kasım tarihleri aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet olarak 31. yıl kutlamalarının olduğu bir döneme rastlaması da tarihsel bir olaydı ve ayrı önem taşıdı.

Kongremizin açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanı, Cumhuriyet kutlama törenleri nedeniyle katılamadı. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın. Dr. Ahmet GÜLLE, Milletvekilleri, Türk Eczacıları Birliği Başkanı ve üyeleri, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı ve üyeleri, Eczacı Odalarımızın Başkanları, Genel Sekreterleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ülkemizin farklı bölgelerinden gelen meslektaşlarımız ve sponsor firmalarımızın değerli temsilcileri açılış törenimizde bulundular. Törenin ardından 3 ayrı salonda gerçekleştirilen panel ve workshoplarla meslektaşlarımız yoğun bir programın içerisinde oldular.

Güzel ve hoş olan kısım ise meslektaşlarımızın bıkmadan, usanmadan katılmış oldukları programları sonuna kadar izlemeleri oldu.

 

Kongre geneline bakıldığında ise tüm katılımcıların ortak düşüncesi; Kıbrıs'a ayak basıldığı andan itibaren, kongrenin yapılacağı otele ulaşımdan başlayan ilk adım ile kongre kayıtlarının gerçekleşmesi, konaklama adımları ve son gün havaalanına ulaşılıncaya kadar geçen tüm adımların iyi programlandığı ve gayet düzenli olduğu ve duyulan memnuniyet idi.

Kongremize katılım gösteren tüm kesimlerin (konuşmacılar-dinleyiciler-sponsorlar) kongrenin en azından 2 yılda bir mutlaka yinelenmesi gerektiğine dair ortak düşünceyi ayrı ayrı dile getirmeleri de ayrı bir güzellik ve gurur okşayan ifadeydi.

Tüm bu görüşler bir araya geldiğinde kongrenin bir amaca hizmet ettiği, eczacıların sadece reçeteli ilaçla yaşamını idamede sıkıntı çekeceği, bunun için yardımcı takviye satışlara (reçete dışı ürünler ve medikal malzemeler v.b.) ihtiyaç duyduğu; ancak bu ürünlerin de oldukça dikkatli seçilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

Buradan hareketle kongre sonuç deklarasyonu da yayımlanarak meslektaşlarımızın bilgisine sunulmuştur.

Kongremizin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışanlarımıza, ilgili komisyonumuza, yönetimsel yapıdaki tüm arkadaşlarıma, görüş ve eleştirileri ile desteklerini esirgemeyen hocalarımıza ve uzmanlarımıza, stand alanımızda yerlerini alan tüm sponsor firmalarımıza, panel ve workshoplara destek veren tüm katılımcılara, dekanlarımıza ve hocalarımıza, meslek örgütümüzün tüm yönetici ve kurullarına, ülkemizin değişik yörelerinden ve Ankara'dan katılımlarda bulunan mazeretleri nedeniyle de katılamayan tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

 

Bizlerin bu güne yetişmesinde emeği geçen ülke eğitiminin öncüleri olan tüm öğretmenlerin ve öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, küçüklü büyüklü hepsinin ellerinden öpüyorum.

"Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."                                                                                                                                                                                                                                                M. Kemal ATATÜRK

 

Aralık ayının ilk haftası "Yerli Malı Haftası" olup, yerli malı ürünlerimizin her geçen gün eksilmesi yerine artarak hayatımızda yer alması dileklerimle, "Yerli Malı Haftası"'nı da  ayrıca kutluyorum.

Saygılarımla.

                                  

 

SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN