Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2015 yılı; acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle geçti gitti.

Koskoca bir yıl içerisinde; ülkemiz, mesleğimiz açısından baktığımızda olumlu-olumsuz birçok olaylar yaşandı; yaşananların ışığında geleceği şekillendirebilmek çok önemlidir. Geçmişte yapılan hatalar yinelenmemeli ve onlardan dersler alınmalıdır.

Bu anlamda 2016 yılı ülkemiz ve mesleğimiz açısından oldukça hareketli ve zor geçecek gibi görünmektedir.

Ülke bazından bakınca; büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün belirttiği gibi Ulusal Erk’ in  “Yurtta barış, dünyada barış ” düsturunu ön plana çıkardığı ve öncelikli hedefinin bu olması gerektiğidir. Ardından bu olgunun hayata geçirilmesi için; okur-yazarlık oranının artırılması, ekonomik göstergelerin ülke refahını düzlüğe çıktığını gösteren adımların atılması ve hayata aktarılması olmazsa olmazlardandır. Ekonomik refah ve özgürlük olmadığı takdirde, toplumda huzur ve barıştan söz edilmesi o denli zor ve sıkıntılı olacaktır. Bunun yanına toplumsal birlik ve beraberlik oluştuğu takdirde ulusal barıştan söz edilir. Aksi takdirde ki aksini düşünmek bile istemiyorum.

Mesleğimizde de sorunlar; tıpkı yukarıdaki olgular gibidir. Meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, kurumlar ile ilişkilerimizin barış-birliktelik ve ekonomik kaynaklı problemlerin çözümlenmesi sonucu sorunların giderilmemesi için neden göremiyorum.

Bunların oluşabilmesi için öncelikle Ulusal Erk adına görev yapan bürokrasi-bürokratların “ ben ne dersem o olur” mantığından uzaklaşıp, eczacıların da toplumun bir parçası, bireysel her birinin de vatandaş olduğu tezinden hareketle, onların sorunlarına yapıcı ve olumlu yaklaştığı takdirde, yukarıda ki barış ve huzurdan söz edilir.

Mesleki anlamda sorunların çözümlenmesi için de Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne oldukça büyük ve ağır görevler düştüğünün her bir birey eczacı farkındadır.

Bizler; son on yıldır mesleğimizi gerçekleştirirken sürekli prestij ve ekonomik olarak kayıplara uğradık. Kayıplarımızın artık durdurulma noktasına gelmesi gerekmektedir. Bunun için Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nin çalışması, çok çalışması gerekmektedir. Günde 8 saatin değil, 24 saatin çok önemli olduğunu bilerek çalışmalıdırlar.

Yüklenmiş oldukları görevde başarılı olmak için; bürokrasinin başkenti olan Ankara’da, bürokrasinin merkezi olan Bakanlıklarda, kanunun yuvası TBMM’de mesken kurdukları takdirde yol alabiliriz. Aksi takdirde olduğumuz yerde saymak yerine, mesleki kayıplarımız devam edecektir. Bunları söylerken de Ankara Eczacı Odası Yöneticileri olarak bizler Türk Eczacıları Birliği bünyesinde yapılacak tüm çağrılara olumlu cevap vereceğimizi, çağırıldığımız her göreve destek vereceğimizi buradan açıkça ifade ediyorum.

- Sağlıkta şiddetin son bulduğu,

- Ev ve iş hayatımızda ekonomimizin düzeldiği,

- Halkın gözünde eczacıya duyulan güvenin artırıldığı,

- Dünyada ve ülkemizde barış ve huzurun hakim olduğu,

- Sağlıklı, mutlu ve yaşanılacak çok güzel günler dileğiyle 2016 yılınızı en içten duygularımla kutluyorum.

Ecz. Süleyman GÜNEŞ
BAŞKAN