“Çocuk İstismarı, İhmalini Önleme ve Gelincik Projesi” Konulu MİEP Gerçekleştirildi

“Çocuk İstismarı, İhmalini Önleme ve Gelincik Projesi” Konulu MİEP Gerçekleştirildi

9 Ocak 2015 Cumartesi günü, saat 10:30’da, Ankara Eczacı Odası 4.Kat Konferans Salonu’nda, “Çocuk İstismarı, İhmalini Önleme ve Gelincik Projesi” konulu Meslek İçi Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Eğitim programında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Figen Şahin Dağlı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı ve Gelincik Projesi Rehber Avukatı Av.Aslı Koçak Arıhan konuşma ve sunumlarıyla yer aldı.

Tanışma ve Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz.Süleyman Güneş ve Saymanı Ecz.Candan Aydoğan’ın açış konuşmasıyla başlayan günün ardından Çocuk İstismarı ve İhmalinin önlenmesi konulu sunumla devam eden Prof.Dr. Figen Şahin Dağlı’nın ardından eğitimin ilerleyen saatlerinde ise Av.Aslı Koçak Arıhan Gelincik Projesi hakkında bilgilendirme, aile içi şiddet, şiddet nedir, türleri nelerdir ve kadına ilişkin yasal düzenlemeler konuları ile devam etti. Yaklaşık 50 eczacının katıldığı eğitimde tedbir için nerelere başvurulacağına da değinilip, şiddete maruz kalan ve şiddet tehlikesinden haberdar olan herkesin de ihbarda bulunabileceğine dikkat çekildi. 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU