Atatürk Müzesi Gezisi Düzenlendi

Ankara Eczacı Odası Sosyal Kültürel Etkinlikler Komisyonu tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri çerçevesinde 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Çankaya Köşkü’nde bulunan Atatürk Müzesi’ne gezi düzenlenmiştir.

27 Aralık 1919’da Ankara'ya gelen Mustafa Kemal önce Ziraat okulu sonra İstasyon şefi köşkünü konut ve çalışma yeri olarak kullanmıştır. Bu binaların Ata'nın çalışma ve dinlenmesi için yetersiz olmaları nedeni ile uygun konut arayışına girilmiş, daha sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla bağlar bölgesi Çankaya'daki bağ evi belediye tarafından 30 Mayıs 1921’de Mustafa Kemal'e armağan edilmiştir.1932 yılına kadar Ata'nın evi olan Kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında çok önemli olaylara tanıklık eden bu yapı 1950 yılında müze olarak kullanıma açılmıştır. Müze Köşk'te Atatürk'ün bizzat o dönemde kullandığı eşyalar sergilenmiştir.

Meslektaşlarımıza katılımları için teşekkür ederiz.