Doz Düzeltme İşlemlerinin Hızlandırılması Hakkında

Doz Düzeltme İşlemlerinin Hızlandırılması Hakkında

GSS kapsamındaki hak sahiplerinin reçetelerinde yapılacak olan doz düzeltmeleri için kuruma yapılan başvurularda, aşağıdaki konulara dikkat edilmesi, hasta ve eczane mağduriyetlerini gidermek adına önem taşımaktadır.

* Doz düzeltme dilekçesinin gönderildiği gün düzeltme gerçekleşmedi ise ertesi gün tekrar doz düzeltme dilekçesi gönderilmesi gerekmektedir. (Aynı gün içinde mükerrer evrak gönderilmesi iş yükünü arttırdığı için işlem süresini uzatmaktadır.)

* Doz düzeltmesi gerçekleşmiyor ise bu bir soruna bağlıdır.

Reçete, ilaç veya raporda var olan bir hatanın eczaneye bildirilebilmesi için eczane sicilinin kesinlikle dilekçeye yazılmış olması gerekmektedir.

* Dilekçenin uygun ve okunaklı bir şekilde hazırlanması gerekmekte olup, yazı ve rakamlar okunaklı olmadığında sorunun anlaşılmasında güçlük çekilmektedir. Özellikle hasta TC kimlik numarası okunamaması nedeni ile düzeltmeler yapılamamaktadır.

* Dilekçede belirtilmiş olan hastaya ait yeni reçete düzenlenmiş olması, rapor tedavi şemasının uygun olması, ilaç değişiminde doktor tarafından düzenlenecek olan değişiminin gerekçesinin belirtilmiş olması, dilekçeyi gönderen kişinin imzasının kontrol edilmesi, ilacın maksimum dozunun medula sisteminde ilaç bilgisinden kontrol edilmesi ve tedavi şeması istenen ilaçların raporda tedavi şemasına dikkat edilmesi işlemlerdeki çözümü kolaylaştıracaktır.

Meslektaşlarımıza duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU