Tıbbi Malzeme Listesi Yenilendi

Tıbbi Malzeme Listesi Yenilendi

SGK internet sitesinde yayımlanan bir duyuru ile yeni tıbbi malzeme temin listesi yayımlanarak, SGK ile TEB arasında daha önceden imzalanmış bulunan, SGK Kapsamındaki Kişilerin TEB Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokole değişikliklerin işlendiği belirtilmiştir.

İlaç protokolünün 3.14’ncü maddesi revize edilmiş olup, yeni metin; 3.14. (Değişik: 03/05/2017-2017/1 Ek Protokol 2.md. Yürürlük:03/05/2017)Bu Protokolün EK-6 numaralı eki “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi”ni imzalayan eczaneler tarafından, sözleşmede belirlenen tıbbi malzemeler, sözleşmedeki usul ve esaslara göre karşılanır.” şeklinde düzenlenmiştir.

Buna göre; SGK Kapsamındaki Kişilerin TEB Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesinde yer alan tıbbi malzeme listesindeki (Ek 6/8) malzemeleri karşılayabileceklerdir.

Ek-6/8 listede kan şekeri ölçüm çubukları yer almamaktadır. İlaç sözleşmesinin 3.9’ncu maddesinde şeker ölçüm çubukları ile ilgili hüküm durmaktadır. Dolayısıyla şeker ölçüm çubuklarının halihazırda olduğu gibi MEDULA’dan ödeneceği değerlendirilmektedir.

İlaç protokolünün halihazırdaki 3.9 maddesi; “3.9. ……İnsülin kalem iğne ucu bedelleri, insülin kartuşları ile birlikte ya da tek başına reçete edildiğinde (hastanın günlük insülin kullanımına göre) ödenir. Şeker ölçüm çubuk bedelleri, bunlara ait barkodun reçeteye eklenmesi halinde SUT’un ilgili maddesine göre ödenir.” şeklindedir.

Şeker çubuklarının halihazırda olduğu gibi MEDULA üzerinden ödenmesine dair daha önce Ankara Eczacı Odası olarak TEB’e gönderdiğimiz öneri bulunmaktadır.

Ek-6 Tıbbi Malzeme Temini Sözleşmesini imzalayacak olan meslektaşlarımızın TİTUBB kayıtlarını kontrol etmeleri ve e-imzalarını almış olmaları önem arz etmektedir.

Tıbbi Malzeme Temin Sözleşmesi ile ilgili Kılavuz hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Ek-1: Tıbbi Malzeme Listesinin Son Hali

Ek-2: Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU