23 Haziran 2017'de Buluşuyoruz

23 Haziran 2017'de Buluşuyoruz

İlknur, Gürsu, Özler ve Hikmet. Dört meslektaşımız Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi eczanesinde, 24 Haziran 2016 Cuma günü, ölümle kendi adaletini sağlayacağını düşünen bir caninin tabancasından çıkan kurşunlarla şehit edildiler.

Meslektaşlarımızı ve tüm insanları derinden sarsan bu elim olayın üzerinden tam bir sene geçmiş. Onlara olan hasretimiz her geçen gün artıyor. Sevgili İlknur, Gürsu, Özler ve Hikmet sizleri unutmadık, unutturmayacağız. Acımız, öfkemiz dinmiyor kolay kolayda dinmeyecek.

Bu menfur cinayet sonrasında 08 Mayıs 2017 günü görülen davanın 5. duruşmasında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar acımızı nispeten hafifletmiştir. Meslektaşlarımızı hunharca katleden cani, Ecz. Hikmet TÜRK'ü, Ecz. Özler KİRİŞ'i ve Ecz. İlknur YÜCE'yi kasten öldürmekten 3 kez müebbet hapis cezası, Ecz. Gürsu ULAŞAN'ı öldürmekten ise 18 yıl hapis cezasına mahkum edilmiştir.

Olayın ilk gününden itibaren yöneticilerimiz ile omuz omuza süreci takip eden, meslektaşlarımızın geride kalan yakınlarının sorunlarını kendi sorunları gibi benimseyen maddi, manevi dayanışma içerisinde onların yanında olan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Görevimiz bitmedi, bitmeyecek!

Sevgili İlknur, Gürsu, Özler ve Hikmet sizi unutmadık! 23 Haziran 2017 Cuma günü saat 11.00'de beyaz önlüklerimizle sizlere geliyoruz.

Değerli meslektaşlarımız, Arkadaşlarımızı anmak için beyaz önlüklerimizle Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi eczanesinde buluşuyoruz.. Biz Ankara Eczacı Odası olarak ''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve vahşete SON!'' demek için orada olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU