Sivrihisar Gezisi Gerçekleştirildi

Odamız Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu tarafından 31 Mart 2018 Cumartesi günü Sivrihisar gezisi düzenlenmiştir. Gezide Pessinus kazı alanı ve harabeleri, Sivrihisar Ulu Camii, Metin Yurdanur Açık Hava ve Kapalı Müzeleri, Zaimoğlu konağı ve daha birçok yer gezildi. Frikliler döneminde; rahiplere günah çıkartmak yerine bir dönem şöyle bir uygulama yapmışlar; günahlarını bir keçiye anlatıp kendilerince temizleniyorlar ve en son kişiden sonra maalesef keçiyi yani Günah Keçisi’ni yakıyorlar. Günah Keçisi olma tabiri de yüzyıllar öncesinden günümüze bu şekilde gelmiş oluyor. Ayrıca Türkiye’deki en büyük tarihi ahşap cami olarak bilinen ve 67 direkten oluşan Sivrihisar’daki Ulu Camii'nin tavanında asılı olan devekuşu yumurtasının amacı örümcekleri uzakta tutmak içindir. Zaimoğlu Konağı ise 24 Mart 1922 tarihinde Meclis dışında Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı konak olarak tarihe geçmektedir. Bu anlatılan yerleşkelerin fotoğrafları aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Gezimize katılan tüm meslektaşlarımıza ve ailelerine teşekkürlerimizi sunar; gelecekteki eğitim ve gezilerimize katılımlarının devamını dileriz.