Nöbet Kartlarının Bastırılması Hakkında!

Değerli Meslektaşlarımız;

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde ve Odamıza gelen SABİM, BİMER ve CİMER şikayetlerinde eczane camlarında eski nöbet listelerinin asılı olması sebebiyle hasta mağduriyetlerinin yaşandığı bilgisi gelmiştir.

Eczanelerimiz tarafından nöbet listelerinin hergün sabah saat 10:00’a kadar  Ankara Eczacı Odası web (www.aeo.org.tr) sitesindeki “Nöbet Kartı Bastır” bölümü yada  http://mvc.aeo.org.tr/Public/EczaneAra linkinden çıktısının alınması ve  günlük asılması önemlidir.

Hasta mağduriyetlerin oluşmaması için nöbet değişimi ve nöbet iptali ile ilgili yazışma ve Sağlık Müdürlüğü’nün onay sürecinin uzun olabilmesi sebebi ile eczacılarımızın zaruri sebepler dışında, nöbet değişimi için en az on gün öncesinden odamıza başvuru yapmaları zorunludur.

Eczanelerin bilgisayardan yazdırdığı nöbet kartlarının sağ üst köşesinde çıktının alındığı tarih ve saat yazmaktadır. Denetimlerde ve hasta şikayetlerinde bu husus göz önünde bulundurulduğundan listenin günlük alınması gerekmektedir.

Eczacılarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri rica olunur.