15. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması Başarıyla Gerçekleştirildi!

15. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması Başarıyla Gerçekleştirildi!

Değerli Meslektaşlarımız;

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması'na 28 fakülteden 23 yarışmacı katıldı. Eczacılık Fakültelerinden yaklaşık 400 öğrencinin ve 200 eczacının izlediği yarışma aynı zamanda canlı yayınla da Türkiye genelinde 1800 katılımcıya ulaştı.

27 Nisan Cuma günü Oda Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ ve Bursa Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Recep GÖRMEZ'in açılış konuşmalarının ardından başlayan Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda 23 öğrenci yarıştı.  Organizasyonumuzun ikinci gününde 28 Nisan Cumartesi Ankara ilindeki Eczacılık Fakülteleri’nin Dekanlarının katılımıyla gerçekleşen panelde Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. N. Tuğba KANDİLCİ mesleğimizin geleceği, yardımcı eczacılık konularında bilgi ve fikirlerini paylaştılar. Ecz. Yadigâr ÖZKAN ’ın gezi hikayelerini keyifli anlatımından sonra Bayer Satış Operasyonları Müdürü Can Erman AKPINAR “Müşteri ile Bağ Kurma ve İhtiyaçlarını Anlama” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ecz. Metin UYAR “İyilik Hali ve Mutlu Yaşam” sırlarını verdi. “Farklı Yönleriyle Eczacı” panelinde Ecz. Berrin MERZİFONLUOĞLU “Resim”, Ecz. Ufuk IŞIK “Jiu Jitsu”, Ecz. Barış Tolga DEMİRCİGİL “Müzik” ve son olarak Ecz. Hakan GENÇOSMANOĞLU “Medya” konularındaki tecrübelerini aktardılar.

Odamız Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa ASLAN moderatörlüğünde, Ankara Üniversitesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maksut COŞKUN ve Hacettepe Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzm. Ecz. Emre KARA “Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi” hakkında bilinmeyenleri anlattı.  Gala gecesinde Eczacı Meslektaşlarımızdan oluşan TetraBald adlı müzik grubunun verdiği konserle eğlendik.

Organizasyonumuzun son gününün sabah oturumunda Oda Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ’in moderatörlüğünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Türk Eczacıları Birliği Eski Başkanı Ecz. Mehmet DOMAÇ ve Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz. Sinan USTA Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin “6197 Sayılı Kanun ve Yardımcı Eczacılık” ile ilgili sorularını cevapladılar. Öğleden sonraki oturumda Gen İlaç Konuşmacısı Deniz KARAGÜLLE “Gelecek GENe Gelecek” mottosu ile geleceğe yönelik planlarını aktardı. Uzm. Ecz. Serpil AŞAR “Schüssler Tuzları” nı detaylı olarak anlattı.

Günün sonunda 15. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda ilk beşe giren yarışmacılar açıklanarak 1., 2. ve 3. olan yarışmacılara ödülleri verildi.

Yarışmada jüri üyesi olarak;

Yarışmaya,

Yarışmada dereceye giren öğrenciler;

  1. İstanbul Üniversitesi- Buğra ÖZGÜN (Ana Sponsor BEK Kuruluşu Afiş Tur tarafından Delta Hotels by Marriot/Bodrum İki Kişilik 5 Gece 6 Gün Ultra Her şey Dahil Tatil)
  2. Hacettepe Üniversitesi- Halise Betül ASLAN (Ana Sponsor BEK Kuruluşu Afiş Tur tarafından Delta Hotels by Marriot/Bodrum İki Kişilik 3 Gece 4 Gün Ultra Her şey Dahil Tatil)
  3. Ankara Üniversitesi- Kübra KÜÇÜKÇAKMAK (Ana Sponsor BEK tarafından 1000 TL’lik Sodexo Çeki)
  4. İnönü Üniversitesi- Rüveyda KÖSE (Cam Havan)
  5. Cumhuriyet Üniversitesi- Süleyman ÇETİN (Cam Havan)

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu Başkanı Atakan ŞAHİN kapanış konuşmasında başta Ana sponsor Bursa Ecza Kooperatifi olmak üzere EGAŞ Eczane Dizayn, TEB Artı Sigorta, İstanbul Eczacılar Kooperatifi, Gen İlaç, Dem İlaç, Hünnap, Nutricia, Bayer, Dr. Schussler, Pharmagreens, Koç Medikal ve Dünya Göz Merkezi’ne, RX Media Pharma İnteraktif İlaç Bilgi Kaynağı'nı kullanma izni veren Sn. Prof. Dr. Levent ÜSTÜNES’e teşekkürlerini iletti.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak Gençlik Komisyonu Sorumlumuz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Emine Pınar LOKUMCU'ya teşekkür ederiz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU