Danıştay ve Yargıtay GLN Numaraları ve Karekod Sonlandırma İşlemi Hakkında

Danıştay ve Yargıtay GLN Numaraları ve Karekod Sonlandırma İşlemi Hakkında

Yargıtay ve Danıştay Başkanlıkları ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan "Yargıtay ve Danıştay Meslek Mensupları Ve Bakmakla Yükümlü Oldukları Aile Fertlerinin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol" ün, Faturaların düzenlenmesi ve teslimi maddesinin 5. Fıkrası aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: 

“Verilen ilaçların karekod bilgileri eczane tarafından kullanılan otomasyon sistemi ile İTS’den onaylandıktan sonra Kuruma fatura edilir. Bakanlık tarafından Beşeri Tıbbi Ürünler Ambalajlama ve Etiketleme Yönetmeliği ile karekod uygulaması kapsamı dışında tutulan ürünlere ait kupür ve barkod diyagramları reçeteye düşmeyecek şekilde eklenir.” 

Meslektaşlarımızın bu Kurumlara ait reçetelerin karekod sonlandırma işlemlerinde kullanması gereken GLN numaraları aşağıda yer almaktadır:

T.C. Yargıtay Başkanlığı GLN: 8680001529261
T.C. Danıştay Başkanlığı GLN: 8680001529278

İTS karekod sonlandırma işlemleri için Eczane Otomasyon programlarında Kurum Kartı ve Hasta Kartı tanımlanması gerekmektedir. TEBEOS aracılığıyla yapılacak karekod sonlandırma işlemi ile ilgili ekran görselleri ekte yer almaktadır. Diğer Eczane Otomasyon programlarını kullanan meslektaşlarımızın kullandıkları programın teknik desteğine başvurmaları gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK:  TEBEOS Aracılığıyla Karekod Sonlandırma İşlemi

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU