Reçetesiz Antibiyotik Satışı Denetimleri

Reçetesiz Antibiyotik Satışı Denetimleri

Son zamanlarda İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşan şikayetler doğrultusunda yapılan denetimlerde eczanelerde çok miktarda reçetesiz antibiyotik satışı yapıldığından bahisle, 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu gereği kutu başına para cezası uygulandığı bildirilmiştir.

Kurumca; 25/04/2017 tarih ve 30048 sayılı Beşerî Tıbbi Ürün Ambalaj Bilgileri Kullanma Talimatı ve Takibi Hakkındaki Yönetmeliğin 15. Maddesinin 4. Fıkrasında belirtilen “Paydaşlar, İlaç Takip Sistemine yapmış oldukları bildirimleri doğrulayacak üretim ve ithalat evrakları, fatura, irsaliye, reçete gibi evrakların aslını veya okunaklı suretini Kurum tarafından talep edildiğinde ibraz edilmek üzere beş yıl süreyle fiziki ya da elektronik ortamda saklamakla yükümlüdürler.” hükmü doğrultusunda denetimlerde reçete, fatura vb. evrakların sunulmak zorunda olduğu ifade edilmiştir.

Meslektaşlarımızın antibiyotik satışlarında bildirilen konulara uygun işlem yapmaları önem arz etmektedir.

T.C. Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından odamıza reçetesiz antibiyotik satışı denetimleri ile ilgili gönderilen yazı ekte bilgilerinize sunulmuştur.

EK: İl Sağlık Müdürlüğü’nün Reçetesiz İlaç Satışı Denetimleri İle İlgili Resmi Yazısı ve Ekleri

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU