Kadınlar Günü'nde Sağlık Konuşuldu

Kadınlar Günü'nde Sağlık Konuşuldu

Ankara Eczacı Odası tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Gelecek Kadın ile Güzelleşecek” temalı “Kadın ve Sağlık Buluşması” 9 Mart tarihinde Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Etkinliğe, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin eşi Dr. Ahu Pakdemirli ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar katıldı. Etkinlik Odamız tanıtım filmiyle başladı. Etkinlik açılışında konuşan Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, "Kadınlarımız toplumun gelişmesinde öncüdür, bireylerin toplumda yer kazanımlarının ilk adımı ailede gerçekleşir. Bunun mimarı da kadınlardır. Kadınlar toplumumuzu şekillendiren analarımızdır." dedi.

Üç çocuk annesi olduğunu ve şu anda da bir bebek daha beklediğini belirten Ahu Pakdemirli, "Anneyim. Bir kadın olarak yükümüz ve sorumluluğumuz çok fazla. Aynı zamanda çalışıyorum. Ben bunu yapan annelerden sadece biriyim" ifadesini kullandı.

Kadınların özgüvenli olmaları gerektiğinin altını çizen Pakdemirli, "Kadınlarda maalesef özgüven eksikliği var. Kadınların birbirinin elini tutması lazım ve birbirine destek vermesi lazım. Erkek çocuklarını yetiştiren de kadınlardır, her şey kadınların elinde. Kız çocuklarımızı da özgüven sahibi olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Günümüz kutlu olsun" açıklamalarında bulundu.

Etkinlikte, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Ankara Eczacı Odası AR-GE Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Beslenme ve Sağlık İlişkisi” başlıklı oturumda; Diyetisyen İdil İmamoğlu, kadın beslenmesinde önemli konulara değinirken,  Fitoterapi, İç Hastalıkları ve Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin ise kanserden korunma yolları, tedavisi ve tamamlayıcı kanser tedavileri hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Oturumda ayrıca Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Emin Ersoy da obezite ameliyatları ve mide botoksu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Medya ve Sağlık İlişkisi” başlıklı söyleşide Habertürk Televizyonu Sağlık Editörü Ceyda Erenoğlu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akpınar geleneksel ve yeni medyada sağlıkla ilgili bilgi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve medyanın sağlığa etkisi hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Kadının toplumdaki yerinin değerlendirildiği “Kadın ve Toplumdaki Yeri” başlıklı oturumda ise Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Sevinç Hacıoğulları  kadınların şiddete karşı  hakları konusunda önemli konu başlıklarına değindi. Psikolog Irmak Kerimoğlu ise “Annelik Tüm Diğer Rollerden Vazgeçmek midir?” başlıklı konuşmasında anneliğin kadınların iş dünyası ve sosyal hayatlarını nasıl etkilediğini, annelerin hayatlarındaki bu dengeyi nasıl sağlaması gerektiği konusunda önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinlik Kültür Bakanlığı Amatör Gençlik ve Halk Dansları Topluluğunun gösterimi ile son buldu.