Eczanelerden Medikal Malzemelerin Temini Hakkında

Türk Eczacıları Birliği’nin 13.02.2017 tarihli duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır;

“Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan İlaç Temin protokolü kapsamında, medikal malzemelerin sözleşmeli eczanelerden de temin edilebileceği ve bunların sisteme tanımlanacağı konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 23 Aralık 2016 tarihinde yayınladığı Tıbbi Malzeme Sözleşme taslağı duyurusu sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun eczacılarla birebir Medikal Sözleşmesi yapacağı konusunda eczacı kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapılması üzerine, www.teb.org.tr sayfasında 30.12.2016 tarihinde yayımlanan duyuru ile, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki kişilerin medikal malzeme ihtiyaçlarını temini konusunda, Kurum ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanmış olan İlaç Temin Protokolü eki olarak medikal malzemelerin karşılanma usul ve esaslarının oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam etmekte olduğu, Türk Eczacıları Birliği ve Kurum arasında ek protokolün imzalanmasını takiben, ek protokolde belirlenen esaslar doğrultusunda eczanelerden medikal malzeme temini işlemlerinin başlayacağı, konuyla ilgili gelişmelerin  www.teb.org.tr sayfasından duyurulacağı” bilgisi verilmişti.

Duyuruda da belirtildiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında Eczanelerden Medikal Malzemelerin Teminine yönelik hususların, mevcut protokole eklenmesine yönelik görüşmeler ve çalışmalar devam etmekte olup; konu hakkında çeşitli kuruluşlarca yapılan açıklamalara itibar edilmemesi ve uygulama ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılacak duyuruların takip edilmesi son derece önemlidir.”

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.