2016 Yılı Olağan Seçimsiz Mali Genel Kurul Toplantısı Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı

03 Eylül 2016 Cumartesi günü, Ankara Eczacı Odası’nın 4. katında Olağan Seçimsiz Mali Genel Kurul toplantısı 150’nin üzerinde eczacının katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, Ankara Eczacı Odası’nın hazırlamış olduğu “Olağan Seçimsiz Genel Kurul Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Mali Rapor ve Denetleme Kurulu Raporu” kitapçığı toplantıya katılan eczacılara çanta içerisinde takdim edildi. Kura ile oluşturulan Tasnif Heyeti’nde; Dr. Ecz. Timurhan CEYHAN, Ecz. Asuman İrem MÜRSELOĞLU ve Ecz. Mustafa Buğra ERSOY yer aldı. Divan için Başkan Ecz. Ahmet Cemal TOPLU, 2. Başkan Ecz. Arif Cüneyt KAYA, Yazman Ecz. Övünç ANIK ve Ecz. Orhan TUNÇLAR önerildi ve kapalı zarf açık tasnif yöntemiyle divan seçilmiş oldu. Divan Başkanı’nın Genel Kurul ve açılış konuşmasının ardından; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler ve hayatını kaybeden eczacılar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kurul, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman GÜNEŞ’in açılış konuşması ile devam etti. Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa ASLAN’ın hazırladığı çalışma raporunun sunumunun ardından, Sayman Ecz. Candan AYDOĞAN tarafından Oda’nın mali raporu ve Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Emine Pınar LOKUMCU tarafından denetleme kurulu raporu okundu. Müzakereye açılan çalışma, mali ve denetleme raporları ile ilgili olarak; dört eczacı söz alarak görüş, öneri, eleştiri ve dileklerini dile getirdi. Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman GÜNEŞ’in raporlarla ilgili yöneltilen sorulara karşılık yaptığı açıklamalardan sonra; Divan tarafından çalışma raporu, mali rapor ve denetleme kurulu raporu ayrı ayrı sunularak oy birliği ile ibra edildi. Ardından Sayman Ecz. Candan AYDOĞAN tarafından 2016-2017 yıllı taslak bütçe okunduktan, tartışılacak hususlar üzerinde hazirunun görüş ve önerileri alındıktan sonra oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve öneriler kısmında söz alan meslektaşımız olmayınca, Divan Başkanı’nın katılımcılara teşekkür ve bayram kutlama mesajı aktarmasının ardından Genel Kurul sonlandırıldı. Ecz. Süleyman GÜNEŞ, gerçekleştirilen Genel Kurul’da; objektif değerlendirmeleri ve tarafsız yönetimi ile genel kurulun baştan sona kadar nezih bir ortamda geçmesini sağlayan değerli Divana, Divan Başkanı Ecz. Ahmet Cemal TOPLU, 2. Başkan Ecz. Arif Cüneyt KAYA, Yazman Ecz. Övünç ANIK ve Ecz. Orhan TUNÇLAR’ a ayrıca genel kurula katılım sağlayan ve değerli fikirlerini genel kurulla paylaşan tüm konuşmacılara da katkılarından dolayı teşekkürlerini bildirdi ve tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha ayrıca Kurban Bayramı’nı da kutladığını ifade etti.