Enteral Beslenme Ürünlerinde Yapılan Kesintiler Hakkında

Enteral Beslenme Ürünlerinde Yapılan Kesintiler Hakkında

Son dönemlerde odamıza çok fazla sayıda, Enteral Beslenme Ürünlerine ait reçetelerde kesinti dosyası ulaşmaktadır. Aldığımız bilgilere göre en çok Ankara'da enteral reçetelerle ilgili sorun yaşandığı ifade edilmektedir. Mağduriyet yaşanmaması adına bu tip reçetelerde aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önem taşımaktadır.

Odamız resmi internet sayfasında 16.01.2017 tarih ve 30262 nolu duyuruda; 12.01.2017 tarihinde SGK Kavaklıdere SSGM ve Ertuğrul Gazi SSGM Yöneticilerinin odamızı ziyaretinde bildirdiği uyarılar paylaşılmıştı.

Kurum yetkililerinin; SUT’un “4.2.8.A- Enteral beslenme ürünleri” maddesinin 2. Fıkrası; “(2) Raporda, beslenme ürününün adı, günlük kalori ihtiyacı ve buna göre belirlenen günlük kullanım miktarı açıkça belirtilerek en fazla 30 günlük dozda reçete edilmesi halinde bedeli ödenir.” ile ilgili olarak yaptıkları;

“Enteral solüsyonlar da verilecek ürünün isminin rapor açıklamalarında tam olarak geçmesi gerektiği görüşünü bildirdi. Bu konuya ait hataların iade kapsamında olmadığını ve kontrol aşamasında tespit edilen bu durumda kesintiler gerçekleşeceğini ifade etti. Raporda ismi belirtilen ürüne özellikle dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.” şeklinde ki uyarıları tekrar bilgilerinize sunarız.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU