Renkli Reçete Uygulaması İle İlgili Bilgilendirme Hakkında

Renkli Reçete Uygulaması İle İlgili Bilgilendirme Hakkında

17 Mart 2017 tarihinde yürürlüğe giren Renkli Reçete Sistemi hakkında TİTCK ile yaptığımız sözel görüşmelerden aldığımız bilgilere göre veteriner hekim reçeteleri ve majistral reçetelerin kaydına olanak tanıyan düzenlemeler yapılmış olup (Kurum tarafından konuyla ilgili duyuru yapılması beklenmektedir.) isteyen meslektaşlarımız sisteme bu reçetelerin kaydını yapabileceklerdir. Bunun yanı sıra TC kimlik numarasına sahip olmayan (yabancı uyruklu) hasta reçetelerinin Renkli Reçete Sistemine girişinin yapılamaması nedeniyle matbu kağıt şeklindeki renkli reçeteler 17 Mart 2017 tarihi öncesinde uygulandığı şekilde, Renkli Reçete Sistemine kayıt yapılmadan eski sistem ile İlçe Sağlık Müdürlüklerine teslim edilebilecektir.

Ayrıca renkli elektronik reçete numarası ile karşılanacak olan e-reçetelerin Medulada karekod sonlandırma işlemi tamamlandıktan sonra Renkli Reçete Sisteminde sadece e-reçete sorgu yapılması yeterli olacaktır. Böylelikle Medula aktarımı gerçekleşmiş olup başka herhangi bir kayıt işlemine gerek kalmayacaktır.

Sistemde karşılaşılan problemler (hatalı doz girişi, endikasyon dışı kullanım izni, hekim kaydı yapılamaması, vb.) için renkli.recete@titck.gov.tr mail adresine bilgi verilmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU